Förfrågan: ITC söker Konsultstöd för vidareutveckling av metod till RE:Source (12362)

12362 
ITC söker Konsultstöd för vidareutveckling av metod till RE:Source
Stockholm Region
Ulrika Landström 
ulrika.landstrom@itcnetwork.se
076-191 28 38

Roll:
Konsultstöd för vidareutveckling och test av metod för kartläggning av resursanvändning på region- och kommunnivå.


Om RE:Source
Det strategiska innovationsprogrammet RE:Source startade 2016 och leds av RISE. RE:Source finansieras av Energimyndigheten, Vinnova och Formas och leds av ett programkontor och en styrelse.

RE:Source verkar inom innovationsområdet ”hållbar materialanvändning” och syftar till att uppnå lösningar som bidrar till att jordens resurser nyttjas effektivt och inom planetens gränser samt säkra och rättvisa sociala förhållanden i förbindelse med materialanvändning.

Läs mer om RE:Source på https://resource-sip.se/


Bakgrund:
Under 2023-2024 lät RE:Source genomföra ett projekt med förstudiekaraktär där fokus låg på att först undersöka om det går att utveckla en metod för att kartlägga resursanvändning på regional nivå och i så fall utveckla och testa en sådan. Pilotregion blev det geografiska området Västra Götaland med Västra Götalandsregionen (VGR) som företrädare.
Eftersom den utvecklade metoden endast testats på en region behöver den verifieras och vidareförädlas genom test på fler regioner/kommuner.


Uppdrag:
Den tidigare utvecklade metoden ska vidareutvecklas och paketeras genom test på tre regioner/kommuner som redan visat intresse. Regionerna/kommunerna engagerar egna resurser för att hjälpa leverantören med den regionala/lokala förståelsen och nödvändiga kontakter inom exempelvis stora företag i det lokala näringslivet. Metoden har tidigare endast testats på regionnivå men ska i detta uppdrag även testas på minst en kommun.

För att möjliggöra omfattande spridning av metoden kommer stor vikt läggas på förmågan att paketera och kommunicera metoden. Leverantören förväntas därför uppvisa mycket goda kommunikationsfärdigheter.

OBS! Fokus är resursanvändningen inom de geografiska områdena och inte regionen/kommunens egen organisations resursanvändning.


Mål och leverans
Vid projektavslut ska projektet ha:
• Utfört tre kartläggningar på tre regioner/kommuner. Minst 1 av kartläggningarna skall vara fokuserad på en kommun.
• Identifierat och åtgärdat utvecklingsområden i metoden
• Paketerat, presenterat och spridit en lättillgänglig och tilltalande metod

Leverans:
• Grafiskt formgiven rapport och spridning via relevanta mediekanaler
• Presentation för RE:Source styrelse i samband med leverans av rapport
• Öppen slutpresentation/lansering


Krav och särskilda förväntningar på leverantören
De som svarar på upphandlingen tar utifrån ramarna som ges i anbudsförfrågan själva fram ett förslag på projektupplägg som de förmedlar i anbudet. Det är upp till de svarande att eventuellt lägga till och utveckla innehållet för att tillföra ytterligare värde.

Svaret på upphandlingen kan vara skrivet på svenska eller engelska men eftersom projektets primära målgrupper är svenska aktörer skall alla leveranser och slutrapportering göras på svenska. Kommunikation inom projektet ska kunna ske på både svenska och engelska.

Urval görs ihop med RE:Source men även de som inte väljs kommer att erbjudas att följa arbetet på nära håll.


Leverantören förväntas uppvisa:
• Ämneskompetens på expertnivå
• Tidigare utförd resurskartläggning på svensk regional nivå
• Mycket goda kommunikationsfärdigheter, särskilt relaterat till utveckling och spridning av tydliga och grafiskt tilltalande rapporter
• CV och referensuppdrag av relevans för de som faktiskt kommer bidra i projektet. CV skall vara på max 1 sida per person. RE:Source undanber allt för långdragna företagspresentationer eller annat material med svag relevans för uppdraget.

Samarbete med RE:Source:
• Leverantören kommer ha en nära dialog och återkommande avstämningar med ansvarig projektägare på RE:Source, varannan eller varje vecka.
• RE:Source och leverantörens kommunikationsansvariga upprättar dialog och samarbete kring kommunikationsplan.


Dessa SKA-krav ska uppfyllas:
• Ämneskompetens på expertnivå
• Tidigare utförda resurskartläggning på svensk regional nivå
• Mycket goda kommunikationsfärdigheter, särskilt relaterat till utveckling och spridning av tydliga och grafiskt tilltalande rapporter
• CV och referensuppdrag av relevans för de som faktiskt kommer bidra i projektet. CV skall vara på max 1 sida per person. RE:Source undanber sig långdragna företagspresentationer eller annat material med svag relevans för uppdraget.


Uppdragstid och omfattning:
Uppdragstid: 2024-11-11 till 2025-06-30, med möjlighet till förlängning till 2026-01-31
Uppdraget utförs på distans

Detta avser ett fastprisuppdrag om max SEK 693700: -.


ITC Network är sedan april 2024 ramavtalsleverantör till RISE, RISE RESEARCH INSTITUTES OF SWEDEN AB

Specialist 
5 - Expert
Inga kompetenser specificerade
2024-11-11
2025-06-30
0 Fastpris
100%
×
Vänligen klicka på 'Ansök' om du är intresserad av detta uppdrag
Copyright © 2024, powered by