Förfrågan: ITC söker en Teknisk Systemförvaltare (12348)

12348 
ITC söker en Teknisk Systemförvaltare
Stockholm Region
Sara Hornö 
sara.horno@itcnetwork.se

Vi söker nu en Teknisk Systemförvaltare Nivå 3 för vår kund i Stockholm eller Göteborg. Läs mer nedan om kundens behov samt önskat kompetenskrav på konsulten.

Orientering om uppdraget:
IT-avdelningen ansvarar för att tillhandhålla relevanta IT-tjänster, kompetens och förmågor för den IT-verksamhet som tillgodoser bolagets IT-relaterade behov. Detta innefattar dels att säkerställa en relevant, stabil och kostnadseffektiv basleverans som möjliggör en produktiv och effektiv verksamhet- och dels att stödja innovation och utveckling av Akademiska Hus affär. Syftet med uppdraget är att tillgodose Akademiska Hus behov av rollen som Teknisk Systemförvaltare för våra IT-system inom Byggprojekt.

Plats för utförande: Arbetet ska utföras på plats i Akademiska Hus lokaler i Göteborg eller Stockholm. Viss tid av arbetet kan ske på distans efter överenskommelse.

Avtalstid:
Rollen är ett föräldravikariat (100%) under perioden 1 november 2024 - 30 september 2025, med möjlighet till förlängning. Efter fast avtalstid har Akademiska Hus rätt att förlänga avtalet med valfritt antal månader vid ett eller flera tillfällen. Avtalet får dock som längst förlängas med sex (6) månader. Under eventuella förlängningsperioder har Akademiska Hus rätt att säga upp avtalet med en (1) månads uppsägningstid. Vid den planerade avtalstidens utgång upphör Avtalet att gälla utan föregående uppsägning.

Uppdraget:
Uppdraget avser en teknisk systemförvaltare för våra IT-system inom Byggprojekt.
Systemportföljen för Byggprojekt omfattar ett antal system. För närvarande pågår implementering av ett nytt system, en projektportal, som är ett väsentligt stöd i byggprojektprocessen och som samarbetsplattform för Akademiska Hus och externa aktörer. Implementeringen har stor påverkan på befintliga arbetssätt och användningen av befintliga system, där den tekniska systemförvaltaren har en central roll. Bland annat att driva avveckling av system som kan ersättas av det nya systemet, migrering av data och dokumentation, samt att säkerställa att funktionalitetskrav tillgodoses i den nya lösningen.
Vidare ingår löpande teknisk förvaltning av de system som ingår i systemportföljen.
Den tekniska systemförvaltaren förväntas vara rådgivande och drivande i att utveckla verksamhet och arbetssätt med hjälp av IT. I rollen ingår att tillsammans med verksamheten ta fram och driva systemförvaltningsplaner, att koordinera utvecklingsarbete, delvis genom att agera beställare mot leverantör och den interna IT-organisationen.
Vidare ingår att delta i planering och genomförande av förändringar och uppgraderingar av systemen, inkl. genomförande av tester, samt att hantera ärenden inom teknisk support och incidenter. Den tekniska systemförvaltaren säkerställer att systemet uppfyller säkerhetskrav och har en säker och stabil drift. T ex backuprutiner, redundans, MFA etc.
Den tekniska systemförvaltaren arbetar i nära samarbete med systemförvaltare och systemägare i verksamheten. Plats för utförande: Arbetet ska utföras på plats i Akademiska Hus lokaler i Göteborg eller Stockholm. Viss tid av arbetet kan ske på distans efter överenskommelse.

För detta uppdrag ser kraven ut som följer:
• Konsulter som utför uppdraget ska obehindrat kommunicera på svenska i tal och skrift.
• Uppdrag ska genomföras med den professionalitet, kompetens och affärsmässighet som kan förväntas av ett välrenommerat företag i branschen. De yrkesetiska regler och lagar som gäller för branschen ska följas.
• Ha erfarenhet av teknisk systemförvaltning och/eller erfarenhet av arbetssätt och systemanvändning inom byggprojekt.
• Ha god IT-förståelse, såsom systemkunskap, integrationer etc.
• Ha god verksamhetsförståelse med förmåga att omsätta verksamhetsbehov till digitala lösningar.
• Ha god förmåga att rådge verksamheten kring vad som är tekniskt möjligt och kunna ta fram förslag till lösningar.
• Ha erfarenhet av projektledning och kunna driva tekniskt orienterade uppdrag relaterade till systemen, såsom exempelvis migrering av dokument och avveckling av system.
• Meriterande: Erfarenhet av byggprojekt och/eller fastighetsförvaltningsverksamhet.
• Kunna starta uppdraget senast 1 december och vara allokerad 100% under hela uppdragstiden. Önskvärd start är 1 november.

Nivå 3
Kunskap: Hög kompetens inom sitt område
Erfarenhet: 4-8 år som konsult inom området, är förebild för andra konsulter på lägre nivå. Har befunnit sig på nivå 2 under minst 2 år.
Ledning: Tar ansvar för delområde, kan leda en mindre grupp
Självständighet: Kan arbeta självständigt

Handlingar som ska ingå vid svar på förfrågan:
• CV för konsult (Word-format)
• Svar på SKA- och BÖR-krav (använd bifogad matchningsmall)
• Timpris
• Lägg in dina kandidater i ITC Portal ASAP.
Systemadministratör 
3 - Medior
Inga kompetenser specificerade
2024-11-01
2025-09-30
1 760 h
100%
×
Vänligen klicka på 'Ansök' om du är intresserad av detta uppdrag
Copyright © 2024, powered by